Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Jaguar potvrdil smrteľný úraz pri výstavbe závodu

Ilustračné foto Foto: TASR - TASR/Lukáš Furcoň

Na pracovisku, kde sa smrteľný úraz stal, už Inšpektorát práce vykonáva inšpekciu.

Nitra 23. marca (TASR) – Predstavitelia automobilky Jaguar Land Rover potvrdili, že na stavenisku závodu v Nitre došlo v pondelok 20. marca k smrteľnému úrazu. „Pracovník zamestnaný externou stavebnou spoločnosťou mal v pondelok večer nehodu a, bohužiaľ, na následky zranení zomrel. V myšlienkach sme v tejto smutnej chvíli s jeho rodinou a priateľmi. Spolu so stavebnou firmou a príslušnými inštitúciami zisťujeme príčinu tejto tragickej nehody,“ uviedla Lisa Palmer zo spoločnosti Jaguar Land Rover.

Pri nehode zahynul 22-ročný robotník, ktorý pracoval v koši pohyblivej pracovnej plošiny vo výške približne desať metrov. „Pri jej obsluhe dal kôš do pohybu a následne došlo k pritlačeniu pracovníka medzi oceľovú strešnú konštrukciu a zábradlie koša plošiny. Pracovník utrpel zranenia, na základe ktorých v nemocnici zomrel,“ uviedol pre TASR hlavný inšpektor práce Róbert Bulla.

Na pracovisku, kde sa smrteľný úraz stal, už Inšpektorát práce vykonáva inšpekciu. Tá je zameraná na dodržiavanie predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. „Z doterajšieho šetrenia bolo zistených viacero porušení právnych predpisov a ostatných predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Miera zavinenia vo vzťahu k zodpovednosti za smrteľný úraz sú predmetom inšpekcie práce. Za zistené nedostatky môže byť uložená sankcia až do výšky 200.000 eur,“ povedal Bulla.