Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Nitra chce zrekonštruovať ZŠ kráľa Svätopluka za vyše dva milióny eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pôvodná výška investície mala presiahnuť sumu 3,1 milióna eur.

Nitra 27. septembra (TASR) - Mesto Nitra pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Základnej školy (ZŠ) kráľa Svätopluka. Na viac ako dvojmiliónovú investíciu chce získať financie z Programu Slovensko.

Pôvodná výška investície mala presiahnuť sumu 3,1 milióna eur. "Aby sme mali väčšiu šancu získať nenávratný finančný príspevok, rozložili sme rekonštrukciu športovísk na viac etáp. Výška celkových oprávnených nákladov tak bola znížená na 2.329.319,69 eura a osempercentné spolufinancovanie mesta bude v hodnote 186.345,58 eura," uviedol vedúci odboru projektového a strategického riadenia na mestskom úrade Vladimír Ballay.

Ako sa uvádza v materiáli, ktorý na svojom septembrovom rokovaní schválili mestskí poslanci, revitalizácia školy počíta s modernizáciou športovísk i súvisiacej infraštruktúry so šatňami, sprchami a ďalším zázemím. "Súčasťou projektu je aj prekrytie športovísk, aby mohli byť využívané viac ako doteraz. ZŠ disponuje iba malou telocvičňou, ktorá nie je dostatočná pre celú školu s 20 triedami a 458 žiakmi," konštatuje sa v projektovom zámere.

Stavebné práce okrem toho počítajú aj s výmenou starej elektroinštalácie, vybudovaním bezbariérového vstupu, s rekonštrukciou chodníkov v školskom areáli, obnovou podláh v budove a s osadením vonkajších žalúzií na zníženie teploty v triedach. Súčasťou projektu je aj zakúpenie technického zariadenia do školskej kuchyne a výstavba novej vonkajšej učebne zameranej na výučbu prírodovedných predmetov.