Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Fašiangy v Nitre ponúknu jarmok, koncerty aj súťaž v jedení šišiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Ladislav Vallach

Fašiangový jarmok bude už tradične ponúkať výrobky umeleckých remeselníkov, zabíjačkové špeciality, kolotoč i jarmočnú náladu s flašinetom herca Ivana Gontka.

Nitra 26. januára (TASR) - Jarmok, sprievod masiek i súťaž v jedení šišiek ponúknu tohtoročné fašiangové slávnosti v Nitre. Ako informovala radnica, na Svätoplukovom námestí sa budú konať 10. februára od 10.00 h.

Fašiangový jarmok bude už tradične ponúkať výrobky umeleckých remeselníkov, zabíjačkové špeciality, kolotoč i jarmočnú náladu s flašinetom herca Ivana Gontka. "Program ponúkne aj vystúpenia speváckych a folklórnych súborov i koncert Zuzany Haasovej s kapelou The Susie Haas Band," uviedol magistrát.

Vyvrcholením podujatia bude fašiangový sprievod s maškarami, choduliarmi a bubeníkmi. "Okrem súboru Campana Batucada v ňom budú aj mažoretky I.NIMA, maskot Corgi, študentské divadlo VYDI, žiaci základných umeleckých škôl, Družina dobových zvyklostí Tormenta, Gajdošskí trogári a ďalší účinkujúci. Chýbať nebude ani tradičné pochovávanie basy," doplnil mestský úrad.