Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

KDH nepostaví svojho kandidáta na primátora Nitry, podporí Grešša

Na snímke Ján Greššo ml. ako kandidát širokej koalície strany Sloboda a Solidarita, hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, hnutia Sme rodina a strany Šanca na primátora mesta Nitra. Foto: TASR - Henrich Mišovič

KDH sa tiež pridalo k podpore Jána Grešša, ktorý kandiduje na primátora Nitry.

Nitra 15. augusta (TASR) – Predstavitelia Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) podpísali dohodu o spoločnom postupe v komunálnych voľbách v meste Nitra s existujúcou pravicovou koalíciou. Tú tvoria strany SaS, OĽaNO, Šanca a Sme rodina – Boris Kollár.

KDH sa tiež pridalo k podpore Jána Grešša, ktorý kandiduje na primátora Nitry. „Spoločný postup s KDH sa podaril aj vďaka zhode na programových cieľoch. Koalícia sa tak rozšírila na päť politických subjektov. Spoločne chceme ponúknuť program, vďaka ktorému môžeme z Nitry spraviť hrdé, slušné a úspešné moderné mesto,“ povedal Greššo.

Rozhodnutie pridať sa k pravicovej koalícii potvrdil Ján Vančo z KDH. „Zvážili sme všetky okolnosti a rozhodli sme sa pridať k spoločnej pravicovej koalícii. Nepostavíme tak do volieb svojho vlastného kandidáta na primátora a podporíme Jána Grešša,“ povedal Vančo.

Predstavitelia širokej pravicovej koalície zároveň opätovne vyzvali všetkých kandidátov na primátora, aby netrieštili sily a pred podaním kandidátnych listín zvážili možnosť spoločného postupu v nadchádzajúcich komunálnych voľbách.

Kandidatúru na post primátora Nitry zatiaľ oficiálne oznámili štyria kandidáti. Okrem Grešša zabojuje o primátorské kreslo aj nezávislý mestský poslanec a niekdajší nitriansky viceprimátor, 51-ročný Štefan Štefek. Kandidovať bude ako nezávislý, rovnako ako Marek Hattas a Renáta Kolenčíková.