Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj pripravuje investície za takmer tri milióny eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Financovať ich chce zo svojho rezervného fondu.


Nitra 7. februára (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje v tomto roku investície za viac ako 2,9 milióna eur. Financovať ich chce zo svojho rezervného fondu. O vyčlenení potrebných zdrojov na celkovo 11 investičných akcií budú rozhodovať krajskí poslanci na svojom pondelkovom (8.2.) zasadnutí. Ako informoval Úrad NSK, medzi pripravenými investíciami je napríklad oprava ciest v okrese Levice, rekonštrukcia stredných škôl i zariadení sociálnych služieb.

Zastupiteľstvo NSK bude okrem toho schvaľovať aj dokončenie už rozbehnutých projektov v celkovej výške viac ako 300.000 eur. Pôjde napríklad o rekonštrukciu časti Župného domu či dokončenie modernizácie niekoľkých stredných škôl. Regionálni poslanci okrem toho budú rozhodovať aj o nakladaní s prebytočným majetkom NSK.

Na programe rokovania je aj vyčlenenie prostriedkov pre neštátne školské zariadenia a tiež informatívna správa o priebehu prípravy verejného obstarávania dopravcu, ktorý bude v Nitrianskom kraji zabezpečovať pravidelnú prímestskú dopravu.