Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nitra poskytne dotácie na projekty zamerané na rozvoj kultúry

Primátor Nitry Jozef Dvonč. Foto: TASR/Henrich Mišovič

O dotáciu v hodnote menej ako 2000 eur žiadalo z mestského rozpočtu celkovo 47 zámerov.


Nitra 26. januára (TASR) – Nitrianska radnica podporí sumou 11.000 eur menšie projekty zamerané na rozvoj, tvorbu, šírenie a ochranu duchovných a kultúrnych hodnôt. O dotáciu v hodnote menej ako 2000 eur žiadalo z mestského rozpočtu celkovo 47 zámerov, nitriansky primátor Jozef Dvonč rozhodol, že podporu získa 38 z nich.

Najvyššiu dotáciu v hodnote 600 eur získalo Západoslovenské folklórne združenie na organizačné a technické zabezpečenie galakoncertu pri príležitosti 60. výročia Folklórneho súboru Zobor, rovnakú sumu získa aj nezisková organizácia Slniečko na benefičný koncert Bez modrín. Sumu 500 eur získala kniha Ježkovci, ako to bolo s detskými ilustráciami i projekt Priestor pre Talent, bienále mladých talentovaných tanečníkov.

Medzi projektmi, ktoré získali od mesta dotáciu v hodnote 100 až 400 eur je aj pravidelná pikniková akcia Nitranov s názvom Raňajky v tráve, letné premietanie na hrade, Výstava pohľadníc a fotografií starej Nitry, dotácia pre katedrálny spevokol Emerám, výtvarná súťaž autistických detí, podujatie Míľa pre mamu, večery poézie a prózy v Starom divadle Karola Spišáka, či projekt Univerzity Konštantína Filozofa zameraný na spracovanie historických a archeologických prameňov pre vytváranie trás v rámci pútnickej a turistickej príručky.