Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

FOTO: Na nitrianskom Čermáni horí telocvičňa

Na snímke požiar budovy starej telocvične v Nitre na Čermáni 7. decembra 2016. Požiar nahlásili po 16.00 v objekte telocvične medzi potravinárskou a stavebnou školou. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na mieste sa nachádzajú hasiči s ôsmimi cisternami.


Nitra 7. decembra (TASR) – V Nitre na Čermáni horí budova starej telocvične. Na mieste sa nachádzajú hasiči s ôsmimi cisternami z hasičských staníc Nitra, Vráble, Zlaté Moravce, Selenec a Šaľa, deviatou cisternou vypomáhajú dobrovoľní hasiči z Ivanky pri Nitre. Požiar bol nahlásený po 16.00 h, kedy sa z neznámych príčin rozhorel objekt telocvične nachádzajúci sa medzi potravinárskou a stavebnou školou.
Na snímke požiar budovy starej telocvične v Nitre na Čermáni 7. decembra 2016. Požiar nahlásili po 16.00 v objekte telocvične medzi potravinárskou a stavebnou školou.
Foto: TASR/Henrich Mišovič

„Plamene šľahali do výšky desať metrov. Postupne sa zrútila stropná konštrukcia budovy a jedna z bočných stien, určite nevydrží ani druhá stena,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michal Varga. Hasiči prioritne ochladzovali vodou rodinné domy nachádzajúce sa v blízkosti telocvične, ktoré ohrozovalo silné sálavé teplo z plameňov.
Na snímke požiar budovy starej telocvične v Nitre na Čermáni 7. decembra 2016. Požiar nahlásili po 16.00 v objekte telocvične medzi potravinárskou a stavebnou školou.
Foto: TASR/Henrich Mišovič

Budova telocvične bola nevyužívaná od roku 2008 a bola určená na demoláciu, údajne v nej zvykli prespávať bezdomovci. „Do priestorov zatiaľ nie je možné vstúpiť, takže nevieme potvrdiť, či bola v horiacom objekte nejaká osoba. Na mieste sa už nachádza aj zisťovateľ príčin požiaru z Okresného riaditeľstva HaZZ v Nitre,“ potvrdil Varga. Hasiči zostanú na mieste pravdepodobne monitorovať situáciu až do rána.