Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Na mieste sú rozostavané zábrany, aby sa zamedzilo ďalšiemu zosuvu pôdy na vozovku počas očakávaného daždivého počasia.

Nitra 23. apríla (TASR) - Na Hviezdoslavovej ulici na sídlisku Klokočina v Nitre sa v ranných hodinách zosunula časť svahu. K zosuvu došlo na pozemku, ktorý patrí Nitrianskemu samosprávnemu kraju (NSK).

Ako informoval NSK, podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí v niektorom z bezprostredne susediacich objektov, čo spôsobilo podmočenie pôdy a jej následné zosunutie. "Presná príčina zosuvu je v štádiu zisťovania," uviedol Úrad NSK.

Momentálne je prívod vody zastavený a na miesto boli privolaní pracovníci Regionálnej správy a údržby ciest Nitra. "Zabezpečujú odstránenie zosunutého nánosu zeminy na chodníku a vozovke, aby bolo umožnené bezpečné spriechodnenie daného úseku pre peších ako aj pre vozidlá. Chodník aj jazdný pruh vozovky sú v dotknutom úseku uzatvorené, súvisiace obmedzenia sú vyznačené dopravným značením," oznámil NSK.

Ako doplnil, na mieste sú rozostavané zábrany, aby sa zamedzilo ďalšiemu zosuvu pôdy na vozovku počas očakávaného daždivého počasia. "Zabezpečuje sa vykonanie prác potrebných na spevnenie svahu, zabránenie ďalším zosuvom a spriechodnenie komunikácií pre chodcov aj motorové vozidlá," dodal NSK.