Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Nitrianska komunitná nadácia aj tento rok hľadá darcov

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Klub darcov je grantový program, v ktorom sami darcovia rozhodujú o tom, ktoré projekty získajú ich finančnú podporu.

Nitra 13. septembra (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) hľadá aj tento rok nových členov do svojho Klubu darcov. Venovaním ľubovoľnej finančnej sumy môžu podporiť rôzne verejnoprospešné aktivity v Nitre.

Klub darcov je grantový program, v ktorom sami darcovia rozhodujú o tom, ktoré projekty získajú ich finančnú podporu. "Tento program umožňuje každému z nás, aby zažil dobrý pocit z darovania a rozhodol o podpore komunitných projektov v Nitre. Jeho cieľom je podporiť rôzne inovatívne, netradičné a verejnoprospešné aktivity," uviedla NKN.

Každý, kto do Klubu darcov venuje sumu od jedného do 20 eur, stáva sa jeho podporovateľom, pri sume nad 20 eur je už jeho členom. O projektoch sa hlasuje v dvoch kolách. V tom prvom sa v elektronickom hlasovaní, ktoré potrvá do 22. novembra, vyberú tie najlepšie. Z nich potom členovia klubu vyberú 26. novembra víťazov, ktorí získajú grant. "Financie môžu žiadatelia využiť napríklad na projekty v oblasti kultúry, životného prostredia, vzdelávania, voľného času, športu či zdravia," doplnila NKN.