Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Nitrianska komunitná nadácia ponúka granty na environmentálne projekty

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podľa nadácie je zámerom programu okrem iného aj vzdelávať a informovať verejnosť o možnostiach, akými môže jednotlivec prispieť k znižovaniu svojej negatívnej stopy v prírode.

Nitra 9. apríla (TASR) – Organizácie, ale aj neformálne skupiny občanov majú ešte niekoľko dní na to, aby požiadali Nitriansku komunitnú nadáciu (NKN) o dotáciu na svoje projekty. Ako upozornila NKN, aktuálna grantová výzva má uzávierku 13. apríla.

Cieľom otvoreného programu s názvom Syncreon pomáha Nitre je podnietiť a podporiť vzájomnú spoluprácu aktívnych ľudí v Nitre. „Ide predovšetkým o oblasť ochrany životného prostredia a realizáciu komunitných kultúrnych, spoločenských a športových aktivít,“ uviedla NKN.

Podľa nadácie je zámerom programu okrem iného aj vzdelávať a informovať verejnosť o možnostiach, akými môže jednotlivec prispieť k znižovaniu svojej negatívnej stopy v prírode. Granty v maximálnej výške 3000 eur tak môžu získať environmentálne projekty, aktivity zamerané na vzdelávanie v oblasti ochrany prírody a podujatia, ktoré spájajú komunity pri kultúrnych a športových aktivitách.