Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO: Nosnou témou tohtoročnej svadobnej výstavy je Folk nevesta

Archívna snímka. Na snímke ženích a nevesta pózujú v Doline piatich poľských plies. Foto: TASR/Milan Kapusta

Súčasťou výstavy je množstvo sprievodných akcií a súťaží. V znamení folkových tradícií sa nesie súťaž Naj nevesta.

Nitra 19. januára (TASR) – Jedna z najväčších svadobných výstav na Slovensku Svadobné dni a Beauté otvorila v piatok tohtoročnú výstavnícku sezónu na nitrianskom výstavisku. Deviaty ročník dvojdňovej výstavy predstavuje najnovšie trendy svadobného dizajnu na rok 2018. „Návrhári, cukrári i aranžéri sa zameriavajú predovšetkým na nosnú tému výstavy, ktorou je v tomto roku Folk nevesta,“ informoval hovorca výstaviska Martin Lužbeťák.

Súčasťou výstavy je množstvo sprievodných akcií a súťaží. V znamení folkových tradícií sa nesie súťaž Naj nevesta. Úlohou súťažiacich je vystihnúť prvky na základe názvu témy a zakomponovať ich do svojich modelov, čím ponúknu vlastnú víziu dokonalej nevesty. Svoje kadernícke a vizážistické umenie predstavuje na výstavisku viacero súťažných tímov. Cukrári počas výstavy predvedú na pódiu svoju zručnosť, fantáziu a predovšetkým lásku k remeslu v prezentácii s názvom Svadobná torta od skutočných majstrov.



Svoju tvorbu predstavujú na nitrianskom výstavisku módni návrhári Lucia Hummer, Daniela Abelovská či Monika Laceková. Ozdoby do vlasov predvedie návrhárka Petra Pršová a Magaela. O hudobné spestrenie sa postará svadobný pianista Peter Zbranek a Veľkoblahovský citarový súbor. Návštevníci majú možnosť vidieť aj vlasovú šou J Bewerly Hills. Floristi prezentujú svoje umenie v súťaži Svadobný šperk roka. Lákadlom pre návštevníkov je vlasová šou kaderníckeho majstra Alexandra Sokolova. 

Novinky zo svadobnej oblasti si minulý rok prišlo na výstavisko v Nitre pozrieť viac ako 5200 návštevníkov. Rovnako ako vlani, aj tohtoročná výstava predstavuje množstvo rôznych druhov svadobnej výzdoby, svadobných klenotov, oznámení, kvetov a šiat či svadobnej gastronómie.