Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj na budúci rok opraví cesty za takmer sedem mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Pri opravách ciest sa počíta predovšetkým s výmenou povrchu vozoviek.

Nitra 19. októbra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v roku 2023 opraví cesty II. a III. triedy za vyše 6,9 milióna eur. Zoznam úsekov, ktoré sa budú opravovať, už na svojom októbrovom rokovaní schválili aj krajskí poslanci.

Podľa slov riaditeľky Úradu NSK Heleny Psotovej bolo do zoznamu modernizácie ciest zaradených 20 úsekov komunikácií s celkovou dĺžkou 40,871 kilometra a v rozsahu 258.430 štvorcových metrov. "Jednotlivé úseky boli vyberané s prihliadnutím na stavebno-technický stav všetkých ciest vo vlastníctve NSK," doplnila Psotová.

Pri opravách ciest sa počíta predovšetkým s výmenou povrchu vozoviek. Súčasťou prác bude aj zrezanie a dosýpanie krajníc, prečistenie priekop, obnova a aktualizácia vodorovného a zvislého dopravného značenia, napojenie miestnych komunikácií a priľahlých objektov a ďalšie nevyhnutné práce. "Cesty a celkovo doprava, to sú oblasti kam každoročne dáva NSK obrovské peniaze. Samozrejme, že v tom budeme pokračovať a komunikácie budeme rekonštruovať aj naďalej," dodal predseda NSK Milan Belica.