Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Olympijský deň v Nitre predstaví športy, ponúkne aj súťaže a koncerty

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Podujatie pripravil Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK).

Nitra 16. júna (TASR) - Súťaže detí z materských, základných a stredných škôl z celého Nitrianskeho kraja otvorili v Nitre v piatok Olympijský deň. Na futbalovom štadióne pod Nitrianskym hradom sa deti stretli aj so známymi športovcami, napríklad s Anastasiou Kuzminovou či hokejistami HK Nitra.

Podujatie pripravil Slovenský olympijský a športový výbor v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK). Ako informovali organizátori, po dopoludňajšom programe pokračuje Olympijský deň od 15. hodiny podujatiami pre verejnosť. "Návštevníci si počas celého dňa budú môcť vyskúšať korfbal, lukostreľbu, futbal, motorizmus, gymnastiku, karate, lyžovanie, hádzanú, volejbal, bedminton či orientačné športy. Zaujímavý program a rôzne odmeny ich čakajú aj v stánkoch Slovenského olympijského a športového výboru, Antidopingovej agentúry SR, Vojenského športového centra Dukla, Športového centra polície či Národného športového centra," uviedli organizátori.

Ako pripomenuli, okrem stánkov a rôznych športovísk budú čakať na návštevníkov aj ďalšie atrakcie a program. "S ukážkami svojej techniky vystúpia hasiči, nebudú chýbať sokoliari či šermiari. Na hlavnom pódiu sa uskutočnia aj koncerty. Deti roztancuje Dúhalka, starších zasa Martina Schindlerová," doplnili organizátori.