Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NITRA ONLINE: Nitrianskym županom zostáva M. Belica

Na snímke kandidát na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica (vpredu) reaguje na zverejnené neoficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov Štatistickým úradom SR 5. novembra 2017 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Sledujte spolu s nami všetko, čo sa počas volebného dňa a po ňom deje v Nitrianskom kraji.

Nitra 4. /5.novembra (Teraz.sk/TASR) - Vo voľbách do vyšších územných celkov sa bude 4. novembra v Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK) uchádzať o priazeň voličov 282 kandidátov na poslancov krajského zastupiteľstva. Približne 565.000 oprávnených voličov si okrem toho bude vyberať spomedzi ôsmich kandidátov na post predsedu NSK.

VŠETKY VOLEBNÉ ONLINY NÁJDETE TU

Teraz.sk sleduje voľby v Nitrianskom samosprávnom kraji ONLINE.

20:00

Náš ONLINE sa končí, ďakujeme, že ste volebný víkend sledovali spolu s nami. Redakcia Teraz.sk


17:20
Strana Smer-SD stratila dominanciu v Zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja.

16:50



16:41

PREČÍTAJTE SI VIAC O SVOJOM PREDSEDOVI


12:03

Z celkového počtu 54 novozvolených poslancov Nitrianskeho samosprávneho kraja sedí v súčasnom krajskom zastupiteľstve 24 poslancov. Najdlhšie slúžiacim poslancom je Karol Gerhát, ktorý je ako jediný poslancom NSK nepretržite od vzniku vyšších územných celkov v roku 2001.

8:28

M. BELICA: Väčšie mzdy znamenajú väčšiu kúpnu silu, ale aj štart ekonomiky

Na snímke kandidát na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica (vpredu) reaguje na zverejnené neoficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov Štatistickým úradom SR 5. novembra 2017 v Nitre.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


7:29

Strana Smer-SD stratila dominanciu v Zastupiteľstve NSK

Strana Smer–SD stratila svoju dominanciu v Zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Podľa neoficiálnych výsledkov volieb bude 54-členné zastupiteľstvo tvoriť 17 poslancov koalície Smer-SD, SNS a Most–Híd, 11 poslancov SMK–MKP, desať poslancov koalície SaS, OĽaNO, KDH, NOVA, OKS, Šanca a DS, jeden poslanec strany ĽSNS a 15 nezávislých poslancov.

Zmenu rozloženia síl v Zastupiteľstve NSK si uvedomuje aj staronový predseda kraja Milan Belica. „Bodaj by sa stalo, aby som mal troška silnejšiu podporu v parlamente. Lebo podpora v parlamente nie je o mne, nie je o poslancoch, je o kraji, jeho rozvoji. Pokiaľ by sa mali robiť nejaké prieky a ten vývoj by mal byť brzdený, nie je to nič dobré pre ľudí,“ komentoval nové zloženie krajského parlamentu Belica.

3:22
Milan Belica v tohtoročných voľbách obhájil post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja so ziskom 34,10 percenta hlasov. Vyplýva to z konečných neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.


02:28
V Nitrianskom kraji skončil na druhom mieste kandidát Ján Greššo (podpora SaS, OĽaNO, KDH, NOVA, OKS, Šanca a DS). "Ja som sám za seba veľmi rád, lebo je to úspešný výsledok, ale za Nitriansky kraj som veľmi smutný, lebo nepríde k zmene, v akú sme dúfali. Trochu šťastnejší pohľad je v tom, že k určitej zmene predsa len dôjde, a to v zastupiteľstve, kde bude dosť veľa ľudí z našej koalície. A to zastupiteľstvo bude veľmi dôležité pri rozhodovaní aj o veciach, s ktorými nebude pán župan súhlasiť," skonštatoval.

2:26
M. Belica: Pokračujeme v rozbehnutých projektoch



01:26
Doterajší predseda Nitrianskeho kraja Milan Belica je vo vedení aj po sčítaní viac ako 94 percent hlasov v tohtoročných krajských voľbách, a to so ziskom 34,52 percenta.

Na druhom mieste je aktuálne Ján Greššo (16,63 percenta), na tretie miesto sa dostal Milan Uhrík (15,32 percenta).

Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov (VÚC), ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. V NSK je zatiaľ spočítaných 94,10 percenta okrskov.

00:56
Doterajší predseda Nitrianskeho kraja Milan Belica je vo vedení aj po sčítaní viac ako 80 percent hlasov v tohtoročných krajských voľbách, a to so ziskom 34,64 percenta.
Na druhom mieste je aktuálne Ján Greššo (16,43 percenta), na treťom mieste sa nachádza Iván Farkas (16,39 percenta).
Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad SR. V NSK je zatiaľ spočítaných 81,52 percenta okrskov.


0:34
Doterajší predseda Nitrianskeho kraja Milan Belica je vo vedení aj po sčítaní viac ako polovice hlasov v tohtoročných krajských voľbách, a to so ziskom 34,13 percenta.
Na druhom mieste je aktuálne Iván Farkas (18,72 percenta), na treťom mieste sa nachádza Ján Greššo (15,97 percenta).
Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad SR. V NSK je zatiaľ spočítaných 52,61 percenta okrskov.


0:14
Doterajší predseda Nitrianskeho kraja Milan Belica aj po sčítaní tretiny hlasov vedie v tohtoročných krajských voľbách so ziskom 35,9 percenta.
Na druhom mieste nasleduje Ján Greššo (17,73 percenta), na treťom mieste je momentálne Milan Uhrík (14,97 percenta).
Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov, ktoré zverejňuje Štatistický úrad SR. V NSK je zatiaľ spočítaných 33,46 percenta okrskov.

SOBOTA 4. NOVEMBRA



23:51
Doterajší predseda Nitrianskeho kraja Milan Belica aj po sčítaní takmer pätiny hlasov vedie v tohtoročných krajských voľbách so ziskom 35,28 percenta. Na druhom mieste nasleduje Ján Greššo (16,18 percenta), prvú trojku uzatvára Iván Farkas (15,55 percenta).

Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov (VÚC), ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. V NSK je zatiaľ spočítaných 19,81 percenta okrskov.


23:49
Takto spočítavajú hlasy v Komárne.
Počítanie hlasov v Komárne.
Foto: TASR



23:35
Milan Belica zatiaľ vedie v tohtoročných krajských voľbách na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) so ziskom 38,24 percenta.

Na druhom mieste nasleduje Milan Uhrík (16,13 percenta), prvú trojku uzatvára Ján Greššo (15,82 percenta).
Vyplýva to z priebežných výsledkov volieb do vyšších územných celkov (VÚC), ktoré zverejňuje Štatistický úrad (ŠÚ) SR. V NSK je zatiaľ spočítaných 9,63 percenta okrskov.


23:28

Volebný štáb kandidáta na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milana Belicu, ktorého podporuje súčasná vládna koalícia Smer-SD, SNS a Most–Híd, očakáva volebné výsledky v reštaurácii v širšom centre Nitry.

23:07
Nezávislý kandidát na post predsedu NSK Peter Oremus sleduje predbežné výsledky volieb do vyšších územných celkov v spoločnosti ďalších nezávislých kandidátov na krajských poslancov, s ktorým spolupracoval počas predvolebnej kampane.

23:02
Kandidát na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Ján Greššo, ktorého podporuje pravicová koalícia zložená zo strán SaS, OĽaNO, KDH, NOVA, OKS, Šanca a DS, očakáva volebné výsledky aj so svojim štábom v kaviarni na Svätoplukovom námestí.

„Veľmi ma teší, že v Nitrianskom kraji podľa predbežných informácií prišlo k volebným urnám podstatne viac ľudí ako v minulých voľbách. Uvidíme, v čí prospech sa táto vyššia volebná účasť prejaví. Ja verím, že v náš a nie v prospech extrémistických síl ani v prospech tých, čo nárast extrémizmu v spoločnosti spôsobili,“ povedal Greššo.

22:12
Volebné komisie v ôsmich volebných obvodoch kraja potvrdili pokojný priebeh volieb, ktoré nesprevádzali žiadne incidenty. Obvodná komisia v Topoľčanoch musela riešiť jediný podnet, ktorý prišiel z okrskovej komisie v obci Koniarovce. Zástupca jednej z politických strán sa dožadoval možnosti odfotiť si volebnú zápisnicu

22:00
Volebné miestnosti sa zatvorili v siedmich krajoch. V Trenčianskom voľby pokračujú do 23:15.

21:40
V okrskovej komisii na Katolíckej spojenej škole sv. Vincenta de Paul v Leviciach odhadujú v krajských voľbách voličskú účasť do 30 percent. Ako TASR informovala predsedníčka okrskovej komisie Radka Radová

18:33

Voľby v okrese Zlaté Moravce prebiehajú pokojne a bez incidentov. Podľa vyjadrení obvodnej komisie je však účasť voličov stále pomerne nízka. Predpoklady, že popoludní budú ľudia prichádzať k volebným urnám v hojnejšom počte, sa zatiaľ nenaplnili.

18:12

ODVOLILI V ROVNOŠATÁCH

Do volebnej miestnosti v obci Nesvady nakráčali otec so synom v takomto historickom oblečení.

Na snímke otec András Bobek (uprostred) a syn László Bobek (vľavo), členovia Hornozemského huszárszkeho a tradície chrániaceho spolku si preberajú obálku a hlasovacie lístky počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v obci Nesvady, okres Komárno, 4. novembra 2017. Otec prišiel v rovnošate vojaka z roku 1848, jeho syn v rovnošate husára.
Foto: TASR - Milan Drozd


Na snímke otec András Bobek (vpravo) a syn László Bobek, členovia Hornozemského huszárszkeho a tradície chrániaceho spolku upravujú hlasovacie lístky v priestore určenom na úpravu hlasovacích lístkov počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v obci Nesvady, okres Komárno, 4. novembra 2017. Otec prišiel v rovnošate vojaka z roku 1848, jeho syn v rovnošate husára.
Foto: TASR - Milan Drozd


18:00

Obvodná volebná komisia v obvode Šaľa podľa slov zapisovateľky Evy Gyurovszkej nemusela riešiť žiadne podnety. Podľa členov okrskových komisií je však volebná účasť nízka, pohybuje sa zhruba na úrovni volieb pred štyrmi rokmi.

17:51

V obci Jelšovce v Nitrianskom kraji nebola prelepená urna s nepoužitými volebnými lístkami a zaznamenali tu tiež upravované plagáty kandidátov v blízkosti volebnej miestnosti. Tieto drobnosti boli na mieste okamžite odstránené.

15:10

VOLILA V KROJI: Takto krásne vyobliekaná prišla k voľbám pani Izabella z obce Iža

Na snímke Izabella Komlósiová v ižanskom kroji vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v obci Iža, okres Komárno 4. novembra 2017.
Foto: TASR - Milan Drozd


13:32

NEZÁUJEM O VOĽBY V JELENCI

Do volebnej miestnosti v časti obce Jelenec, kde žijú prevažne voliči maďarskej národnosti, prichádzali doteraz ľudia iba sporadicky.

12:59

Rodina Zbraneková, ktorej všetci členovia sú nevidiaci alebo slabozrakí využila pri hlasovaní osobného asistenta počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v Nitre.

Na snímke rodina Zbranekova, ktorej všetci členovia sú nevidiaci alebo slabozrakí, využíva pri hlasovaní osobného asistenta počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v Nitre, dňa 4. novembra 2017.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


12:09

V okresoch Dunajská Streda, Komárno, Levice a Nové Zámky voľby prebiehajú bez problémov a všetky volebné miestnosti boli otvorené načas. Informovali zapisovatelia obvodných volebných komisií Komárno, Levice, Nové Zámky, Štúrovo a podpredseda obvodnej volebnej komisie Dunajská Streda.

Na snímke členka volebnej komisie podáva voličke obálku a hlasovacie lístky počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v Komárne, 4. novembra 2017
Foto: TASR - Milan Drozd


11:25

Voľby do Nitrianskeho samosprávneho kraja pritiahli k volebným urnám klientov Zariadenia pre seniorov Zobor v Nitre. Členovia okrskovej volebnej komisie prišli do zariadenia s prenosnou urnou o desiatej hodine.

7:40
Krátko pred siedmou hodinou už pred Základnou školou kráľa Svätopluka v Nitre postávali prví voliči, ktorí čakali na otvorenie volebnej miestnosti.

7:00
Volebné miestnosti v Nitrianskom samosprávnom kraji sú otvorené. Obyvatelia kraja môžu hlasovať do 22:00 hod.