Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO:V Nitre si otužilci zaplávali v mestskom parku. Vytvorili rekord

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

V ľadovej vode si zaplávalo 284 otužilcov.

Nitra 10. januára (TASR/Teraz.sk) – Otužilci z celého Slovenska sa stretli v nedeľu 10. januára v Mestskom parku na Sihoti, aby si aj tento rok vychutnali zimné plávanie v jazere Veľká Hangócka. V poradí šiesty ročník celoslovenského zrazu otužilcov zorganizoval klub Ľadové medvede spod Zobora, ktorý okrem samotného kúpania zorganizoval aj kultúrny program a charitatívne podujatie.

"Účastníci stanovili nový rekord, keď si v ľadovej vode zaplávalo 284 otužilcov," informoval TASR organizátor podujatia Marek Pozdech.

Slovenské ľadové medvede majú už naplánované aj ďalšie akcie po celom Slovensku. V posledný januárový deň budú v rieke Morava plávať k Devínskemu hradu, 7. februára sa budú otužovať spoločne s lyžiarmi vo Valčianskej doline a na 27. februára pripravujú kúpanie spojené s benefičnou akciou na Duchonke. V marci si slovenskí otužilci zaplávajú vo vodnej nádrži Jasenie a zúčastnia sa tiež na zimnom šampionáte v plávaní v Ťumene v rieke Tura v západnej Sibíri. Rozlúčka so sezónou je naplánovaná na 10. apríla v Bratislave, keď sa ľadové medvede budú kúpať v Dunaji.