Regióny

V Nitre sa po desiatich rokoch opäť začalo variť pivo

TASR, 31. októbra 2013 12:05

Minipivovar varí pivo Trogár metódou vrchného kvasenia, čo je najstaršia metóda varenia piva na svete.

Originálne pivo Trogár začala variť v rodinnom pivovare nitrianska rodina Wolfovcov. Kapacita minipivovaru umožňuje navariť ročne 150 hektolitrov piva. Foto: Henrich Mišovič
Nitra 31. októbra (TASR) – V Nitre sa po desiatich rokoch opäť bude vyrábať pivo. Originálne pivo Trogár začala variť v rodinnom pivovare nitrianska rodina Wolfovcov. Kapacita minipivovaru umožňuje navariť ročne 150 hektolitrov piva, postupne ju bude možné zvyšovať podľa potreby. Od začiatku novembra bude pivo Trogár v ponuke rodinného podniku, postupne si ho však budú môcť vychutnávať aj návštevníci ďalších nitrianskych podnikov.

„Najneskôr od budúceho roka budeme ponúkať Trogára na hokejovom štadióne. Naše pivo bude mať regionálny charakter, dostupné bude najmä v Nitre,“ povedal Karol Wolf, jeden z majiteľov pivovaru. Výstavba minipivovaru si vyžiadala investíciu zhruba 100.000 eur, z toho technologická časť tvorila niekoľko desiatok tisíc eur.

Minipivovar varí pivo metódou vrchného kvasenia, čo je najstaršia metóda varenia piva na svete. „Pivo sa týmto spôsobom varilo už v 16. storočí, dodnes sa takto varí v Anglicku. V pive nie sú žiadne prídavné látky ani konzervanty. Výsledkom je hutné pivo s výraznou chmeľovou chuťou,“ skonštatoval Wolf.



Na výrobu Trogára výrobca používa výlučne vodu, slad, chmeľ a pivovarnícke kvasnice. Dodávateľmi všetkých surovín sú slovenskí výrobcovia. V prvej etape vyrába minipivovar klasické dvanásťstupňové pivo, svetlé a tmavé. V letných mesiacoch pribudnú pivá s nižším obsahom alkoholu. Ponúkať však budú aj približne 20 rôznych značiek pív z ďalších slovenských minipivovarov, ktoré sú združené v Asociácii malých nezávislých pivovarov Slovenska.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 21:17

Bratislavskí žiaci ochutnali mestský med a poučili sa o význame včiel
Včela medonosná opeľuje až 86 percent druhov rastlín na zemi, čo predstavuje približne 76 percent ročnej produkcie potravín v Európe.

sk
včera 20:34

Kruhový objazd v Rimavskej Sobote má byť hotový na jeseň
Na dnešnom zasadnutí poslancov rimavskosobotského mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor a poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja Jozef Šimko.

sk
včera 20:15

Traktorová kosačka zasiahla 55-ročného muža, utrpel vážne zranenia
Muž utrpel vážne poranenia oboch dolných končatín, hlavy a ďalšie povrchové poranenia po tele.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac