Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

V Nitre ponúkajú granty na inovatívne technické vzdelávanie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Cieľom programu je podporiť inovatívne projekty, ktoré rozvíjajú technické vzdelávanie mladých ľudí v školách a vzdelávacích zariadeniach v okrese Nitra.

Nitra 27. apríla (TASR) - Neziskové organizácie, vzdelávacie inštitúcie a neformálne skupiny občanov môžu do 4. mája podať žiadosť o grant z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN). Ako uviedla NKN, cieľom programu je podporiť inovatívne projekty, ktoré rozvíjajú technické vzdelávanie mladých ľudí v školách a vzdelávacích zariadeniach v okrese Nitra.

Úspešní žiadatelia môžu získať na realizáciu svojho zámeru dotáciu v hodnote 1500 eur. "Sú vítané inovatívne projekty v oblasti techniky, elektrotechniky a mechatroniky, ktoré prepájajú teóriu s praxou a zlepšujú uplatnenie sa na trhu práce," uviedla NKN.

Ako doplnila, úspešní žiadatelia môžu získané granty využiť na aktivity zamerané na technické myslenie. "Môže ísť o vytvorenie a materiálne vybavenie technických kútikov, učební techniky, prezentácie a praktické školenia nových technológií s využitím v praxi," pripomenula nadácia.