Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Nitra pripravuje prvú tohoročnú Primátorskú kvapku krvi

Na archívnej snímke Primátorská kvapka krvi, ktorá sa uskutočnila v priestoroch Mestského úradu v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Tešíme sa, že pravidelne u nás krv darujú študenti strednej zdravotníckej školy, uviedla Lívia Beňová z odboru sociálnych služieb mestského úradu.

Nitra 12. januára (TASR) - Mesto Nitra pripravuje prvú tohoročnú Primátorskú kvapku krvi. Ako informovala radnica, konať sa bude 17. januára dopoludnia v priestoroch mestského úradu.

Mesto plánuje v roku 2024 pripraviť pre dobrovoľných darcov celkovo tri odbery. "Štandardne sa pri nich držíme na počte približne 40 darcov, z ktorých je obvykle polovica zamestnancov úradu. Tešíme sa, že pravidelne u nás krv darujú študenti strednej zdravotníckej školy," uviedla Lívia Beňová z odboru sociálnych služieb mestského úradu.

Ako doplnila, Primátorská kvapka krvi sa v Nitre pravidelne organizuje od roku 2006. "Verím, že sa priestory Mestského úradu v Nitre opäť zaplnia dobrovoľníkmi z radov zamestnancov aj verejnosti, aby spoločne pomohli tým, ktorí to potrebujú," doplnila Beňová.