Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Slovenská poľnohospodárska univerzita otvára svoje dvere verejnosti

Na snímke budova Slovenskej poľnohospodárskej univerzity. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Ako prvá otvorila návštevníkom svoje dvere fakulta ekonomiky a manažmentu, ktorú mohli budúci študenti i verejnosť navštíviť už 19. januára.

Nitra 1. februára (TASR) – Záujemcovia o štúdium na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite (SPU) v Nitre sa môžu dozvedieť viac o možnostiach vzdelávania, ktoré škola ponúka. Na jednotlivých fakultách SPU sa v tomto období konajú dni otvorených dverí.

Ako prvá otvorila návštevníkom svoje dvere fakulta ekonomiky a manažmentu, ktorú mohli budúci študenti i verejnosť navštíviť už 19. januára. Ďalšiu možnosť budú mať v piatok 2. februára. Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva otvorila svoje ateliéry a učebne 26. januára.

Všetky podstatné informácie o technickom vybavení i jednotlivých vzdelávacích programoch môžu záujemcovia o štúdium na fakulte agrobiológie a potravinových zdrojov získať 2. a 16. februára. Fakultu európskych štúdií a regionálneho rozvoja budú môcť navštíviť 2. a 23. februára. Technická fakulta sa bude prezentovať 6. februára v Galérii Mlyny, svoje univerzitné priestory sprístupní 15. februára. Fakulta biotechnológie a potravinárstva otvorí svoje dvere 9. februára.

Ako informovala univerzita, v rámci dní otvorených dverí budú jednotlivé fakulty SPU poskytovať informácie o študijných programoch, podmienkach prijímacieho konania, uplatnení absolventov a spolupráci katedier s domácimi a zahraničnými inštitúciami. Zároveň návštevníci majú možnosť navštíviť fakultné pracoviská a laboratóriá a pozrieť si predvádzanie techniky a ďalšieho vybavenia univerzity.