Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Nitre má pribudnúť športový areál. Na mieste vyhorenej telocvične

Na snímke požiar budovy starej telocvične v Nitre na Čermáni 7. decembra 2016. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Bývalá telocvičňa bola nevyužívaná od roku 2008. Požiar tu vypukol 7. decembra popoludní.

Nitra 17. decembra (TASR) – Na mieste telocvične na Čermáni, ktorú ešte 7. decembra zničil požiar, má v budúcnosti vyrásť športový areál. Nevyužívaný objekt patril mestu Nitra. Budova bola poistená, radnica preto čaká na výsledky vyšetrovania a následné poistné krytie škôd. Tie boli predbežne odhadnuté na 140.000 eur. „Pre vyšetrovanie tam momentálne nerobíme nič. Na mieste sa vykonali iba základné zabezpečovacie činnosti a predpokladám, že keď bude šetrenie dokončené, tak celé toto územie splanírujeme,“ vysvetlil prednosta mestského úradu Igor Kršiak.

Výstavbu nového športoviska v lokalite, kde vyhorená telocvičňa stála, pripravuje mesto už dlhší čas. Väčšiu časť nákladov by chcelo uhradiť z dotácie. „Žiadosť o grant sme už podali, teraz čakáme na výsledok. Ak ho nezískame, bude výstavba zaradená medzi priority mesta a ten športový areál sa tam obnoví tak, aby slúžil potrebám základnej školy a možno aj verejnosti,“ uviedol Kršiak.

Bývalá telocvičňa bola nevyužívaná od roku 2008 a údajne v nej prespávali bezdomovci. Požiar tu vypukol 7. decembra popoludní. Hasičom trvala jeho likvidácia viac ako 15 hodín. Podľa predbežných výsledkov šetrenia nezačalo horieť z dôvodu technickej poruchy, ale je možné, že oheň niekto založil. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie za poškodzovanie cudzej veci.