Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Univerzita Konštantína Filozofa má naplnené internáty, ceny nemenila

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Foto: TASR

Celková kapacita troch študentských domovov, v ktorých UKF poskytuje v tomto akademickom roku ubytovanie, je 1622 miest.

Nitra 25. septembra (TASR) - Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre (UKF) má v tomto akademickom roku naplnené všetky ubytovacie kapacity. Ceny za ubytovanie na internátoch UKF sa oproti minulému akademickému roku nezmenili. Potvrdil to riaditeľ Študentských domovov (ŠD) UKF Peter Hrobár.

Univerzita zaregistrovala v tomto akademickom roku celkovo 2373 žiadostí študentov o ubytovanie. Aktuálne vyhovela 600 žiadostiam prvákov a pre nedostatok ubytovacích kapacít zamietla 262 žiadostí novoprijatých študentov. V prípade študentov vyšších ročníkov škola zaevidovala 1511 žiadostí o ubytovanie, z toho 1260 žiadostiam vyhovela a 251 zamietla.

Celková kapacita troch študentských domovov, v ktorých UKF poskytuje v tomto akademickom roku ubytovanie, je 1622 miest. Internát Zobor ponúka ubytovanie pre 793 študentov, ŠD Nitra môže ubytovať 434 poslucháčov a ŠD Brezový háj poskytne ubytovanie 395 študentom. Z dôvodu komplexnej rekonštrukcie bloku H v ŠD Zobor sa kapacita ubytovania znížila o 318 miest. "Tento pokles čiastočne kompenzuje spolupráca UKF so Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou (SPU) v Nitre a zrušenie všetkých hosťovských lôžok v ŠD UKF," skonštatoval Hrobár.

Študenti UKF môžu okrem troch študentských domovov univerzity využiť aj ubytovanie v zmluvných zariadeniach UKF. Študentský domov SPU na Akademickej má k dispozícii 200 miest, Farská ubytovňa Reformovanej kresťanskej cirkvi v Nitre na Fraňa Mojtu môže ubytovať 90 študentov a IZPI - Hotel Agroinštitút na Akademickej má kapacitu 38 lôžok.

V prípade, že študentovi nebolo pridelené ubytovanie, môže si podať žiadosť o dodatočné ubytovanie na akademický rok 2023/2024. K 18. septembru si takúto žiadosť podalo 350 študentov.