Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria finišuje s letným cyklom besied so spisovateľmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nitrianska galéria pripravuje pravidelný cyklus besied so spisovateľmi už 17. rok.

Nitra 16. júla (TASR) - Nitrianska galéria ukončí letný cyklus rozhovorov so slovenskými spisovateľmi besedou s Dušanom Martinčokom. Ako informovali organizátori, uskutoční sa 22. augusta na nádvorí domu na Samovej ulici.

Ako uviedol moderátor besied Dado Nagy, Dušan Martinčok vyštudoval právo a niekoľko rokov sa venoval právnemu prekladu na Súdnom dvore Európskej únie v Luxemburgu. "S Táňou Sedlákovou napísali knihu Záhrebská. Opisuje príbeh súžitia klientov a klientok stacionára pre seniorov a tamojšej susedskej komunity. Dáva konkrétne príklady a tipy, ako sa dá naštartovať medzigeneračné spolužitie v našich mestách a obciach. V roku 2022 vyšla vo vydavateľstve Zrejme kniha s názvom Niekto sa nájde, ktorá rozpovedá príbehy obyvateľov v jednej bratislavskej bytovke," povedal organizátori.

Nitrianska galéria pripravuje pravidelný cyklus besied so spisovateľmi už 17. rok. "Okrem projektov a aktivít výtvarného charakteru tak otvárame svoje priestory aj iným, nevýtvarným médiám. Projekt sa primárne zameriava na súčasnú literatúru a prezentáciu autorov, ktorí si získali pozornosť odbornej verejnosti ako ocenení alebo nominovaní na ceny v prestížnych literárnych súťažiach," pripomenula Nitrianska galéria.