Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Nitrianska komunitná nadácia hľadá nových členov do Klubu darcov

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/AP

Vďaka jednorazovému daru v minimálnej hodnote 10 eur, alebo pravidelnému mesačnému, najmenej päťeurovému, príspevku sa môže stať každý členom Klubu darcov.

Nitra 25. septembra (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) sa aj tento rok snaží nájsť ľudí, ktorí sú ochotní svojím finančným príspevkom pomôcť pri podpore verejnoprospešných aktivít v Nitre. Vďaka jednorazovému daru v minimálnej hodnote 10 eur, alebo pravidelnému mesačnému, najmenej päťeurovému, príspevku sa môže stať každý členom Klubu darcov.

Následne bude môcť spolurozhodovať o tom, ktoré projekty získajú finančnú podporu na realizáciu. O podpore aktivít z grantu Klubu darcov sa rozhoduje v dvoch kolách. "V prvom sa hlasuje elektronicky. Druhé kolo hlasovania bude prebiehať na slávnostnom stretnutí Klubu darcov 26. novembra v Parku kultúry a oddychu v Nitre," informovala NKN.

Klub darcov je program Nitrianskej komunitnej nadácie, ktorý od roku 2004 podporuje darcovstvo, filantropiu a vzťahy v komunite. Jeho cieľom je podpora zaujímavých a originálnych verejnoprospešných aktivít, ktoré v Nitre prispejú k skrášleniu mesta a zlepšeniu života jeho obyvateľov. O finančný príspevok v maximálnej hodnote 1000 eur môžu požiadať nadácie, občianske združenia, neziskové organizácie, ale aj neformálne skupiny aspoň troch občanov.