Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nitrianska komunitná nadácia podporí spoluprácu žiakov a učiteľov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Záujemcovia o grant si môžu žiadosť zaregistrovať v online systéme nadácie a zaradiť ju do jednej z troch podporovaných oblastí.


Nitra 26. marca (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí kreatívne nápady a spoluprácu učiteľov a žiakov v základných školách v Nitrianskom kraji. V rámci programu Strecha pre váš nápad poskytne grant projektom s rôznym zameraním.

"Naším cieľom je reagovať na potreby, ktoré si žiaci v spolupráci s pedagógmi sami identifikujú. Podporou projektov v školách chceme v žiakoch rozvíjať vzťah k dobrovoľníckej činnosti a podnecovať v nich tak záujem o vzájomnú spoluprácu s učiteľmi i rodičmi," uviedla PR manažérka NKN Romana Bojdová.

Ako pripomenula, cieľom grantového programu je zlepšenie a skvalitnenie života v základných školách. Záujemcovia o grant si môžu žiadosť zaregistrovať v online systéme nadácie a zaradiť ju do jednej z troch podporovaných oblastí.

"Je to podpora vzdelávania, ochrana a tvorba životného prostredia, podpora a rozvoj telesnej kultúry. V minulom roku bolo podporených sedem projektov sumou takmer 7000 eur," povedala Bojdová. Ako doplnila, žiadosti o grant v programe Strecha pre váš nápad možno zasielať elektronicky do 21. apríla 2017.