Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Nitrianska komunitná nadácia podporila grantmi študentské projekty

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podporené projekty boli realizované v období od júna do novembra tohto roka. Podľa projektovej manažérky NKN Evy Vargovej sa mladí ľudia vďaka nim naučili realizovať svoje nápady.

Nitra 13. decembra (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v spolupráci s mestom Nitra a organizáciou UNICEF rozdelila na projekty študentov základných a stredných škôl v Nitre granty v celkovej hodnote 12.000 eur. V rámci programu Mladí nitrianski filantropi bolo podporených 13 mládežníckych aktivít.

Ako uviedla NKN, cieľom programu bolo podporiť kreativitu a šikovnosť mladých ľudí, ktorí chcú robiť verejnoprospešné aktivity vo svojom okolí. "Zároveň ich má motivovať k dobrovoľníctvu a filantropii," pripomenula Natália Zákopčanová z NKN.

Podporené projekty boli realizované v období od júna do novembra tohto roka. Podľa projektovej manažérky NKN Evy Vargovej sa mladí ľudia vďaka nim naučili realizovať svoje nápady. "Účasťou v programe si osvojili základy projektového manažmentu, dôležitosť tímovej spolupráce a dobrej komunikácie. Získali aj skúsenosť s hospodárením a s vyúčtovaním získaného grantu," dodala Vargová.