Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Nitrianska nadácia rozdelila 5000 eur na verejnoprospešné projekty

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Sumu 1000 eur získal projekt na Hájoch nám záleží, v rámci ktorého dobrovoľníci zrevitalizujú detské ihrisko v mestskej časti Párovské Háje.

Nitra 11. augusta (TASR) – Päť vybraných verejnoprospešných projektov získa podporu Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN) v rámci prvého ročníka grantového programu zameraného na čistenie a revitalizáciu verejných priestorov. Občianske združenia a dobrovoľníci dostanú na svoje zámery celkovo 4898,40 eura.

Podporené projekty sú zamerané na vyčistenie a revitalizáciu existujúcich verejných priestranstiev, ktoré slúžia verejnosti. „Pridaná hodnota programu spočíva v nefinančnej pomoci súkromnej firmy, ktorá zdarma pomôže vyčistiť identifikovaný verejný priestor prostredníctvom vysokotlakových čistiacich zariadení, ako aj zametacích strojov,“ informovala NKN.

Sumu 1000 eur získal projekt na Hájoch nám záleží, v rámci ktorého dobrovoľníci zrevitalizujú detské ihrisko v mestskej časti Párovské Háje. Rovnakú sumu získalo aj Združenie Storm na obnovu komunitného ihriska. Vyše 995 eur poskytne NKN na vyčistenie a opravu multifunkčného ihriska na Kyneku a grant v hodnote 1000 eur získalo aj združenie ŠOK na projekt Veľké klokočinské čistenie. Občianske združenie pre Dražovce zasa dostane 903 eur na osadenie informačných tabúľ na cyklotrase Nitra Dražovce.