Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj bude spolupracovať s občianskym združením Nie rakovine

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Združenie má záujem organizovať v nitrianskom regióne edukačné podujatia zamerané na prevenciu a skríning.

Nitra 11. novembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) uzavrel memorandum s občianskym združením Nie rakovine. Výsledkom vzájomnej spolupráce má byť podpora pri vzdelávaní verejnosti o onkologickej prevencii i rozšírenie činnosti pacientskej poradne v Nitre.

Združenie má okrem toho záujem organizovať v nitrianskom regióne edukačné podujatia zamerané na prevenciu a skríning. Zároveň sa chce podieľať na vzdelávaní odbornej verejnosti a školení študentov Strednej zdravotnej školy v Nitre a Nových Zámkoch. "Zároveň sa plánuje podieľať na organizácii školenia pre vysokoškolských študentov fakulty ošetrovateľstva v Nitre a v Nových Zámkoch v oblasti prevencie onkologických ochorení. Združenie Nie rakovine chce tiež vytvárať a rozširovať mapu pomoci pre onkologických pacientov a ich rodiny," konštatuje sa v memorande.

NSK sa zasa zaviazal, že aktivity združenia podporí a bude sa tiež aktívne podieľať na nábore lekárov, aby sa pridali so svojimi odbornými ambulanciami do mapy pomoci. "Zároveň poskytneme súčinnosť a vhodné miesto pre názornú edukáciu o onkologickej prevencii. NSK zároveň deklaruje svoj záujem poskytnúť združeniu Nie rakovine odbornú a vecnú súčinnosť v nevyhnutnom rozsahu," uvádza sa v memorande.