Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Nízkych Tatrách zabíjala lavína

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Jednému lyžiarovi sa podarilo z lavíny ujsť, druhý v nej zostal zakliesnený s viacpočetnými poraneniami, ktorým v nemocnici podľahol.

Vajskovská dolina 17. marca (TASR) - Pri páde lavíny vo Vajskovskej doline v Nízkych Tatrách v sobotu 16. marca utrpel jeden z lyžiarov zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol.

Ako na svojej stránke informuje Horská záchranná služba (HZS), v sobotných popoludňajších hodinách oznámil slovenský lyžiar na linku tiesňového volania HZS pád lavíny vo Vajskovskej doline. Jednému lyžiarovi sa podarilo z lavíny ujsť, druhý v nej zostal zakliesnený s viacpočetnými poraneniami.

"Na mieste pádu lavíny nebolo pokrytie GSM signálom, preto sa nestrhnutý lyžiar rozhodol pustiť dolinou, aby nahlásil záchranárom, čo sa stalo," uvádza sa na stránke.

Hneď po nahlásení lavínovej nehody bola požiadaná Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) o súčinnosť. Na palubu vrtuľníka nastúpili dvaja záchranári na Trangoške. Zraneného po prílete stabilizovali a naložili do vrtuľníka. "Aj napriek enormnej snahe všetkých záchranárov zranený v banskobystrickej nemocnici podľahol svojim zraneniam," dodáva sa na stránke HZS.