Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Noc Drevárskej fakulty TU ponúka možnosť pozorovať s astronómom oblohu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Dušan Hein

Podujatie je určené pre všetkých, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o možnostiach vzdelávania, ako aj o práci vedeckých či umeleckých pracovníkov fakulty.

Zvolen 7. novembra (TASR) - Pozorovať hviezdnu oblohu so známym amatérskym astronómom Vladimírom Bahýlom, alebo uvidieť výstavu prác študentov - dizajnérov, môžu v stredu večer až do 21. hodiny návštevníci Drevárskej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene. Škola tam, s cieľom ešte viac sa priblížiť širokej verejnosti, organizuje Noc Drevárskej fakulty.

Podujatie je určené pre všetkých, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o možnostiach vzdelávania, ako aj o práci vedeckých či umeleckých pracovníkov fakulty.

Ako pre TASR uviedol dekan fakulty Ján Sedliačik, návštevníkom chcú ukázať činnosti, ktoré na fakulte bežne vykonávajú, ale verejnosť o nich často nič nevie. "Návštevníci budú mať možnosť netradičnou formou a v netradičnom čase spoznať všetkých dvanásť katedier Drevárskej fakulty, zažiť zaujímavý program a spoznať vedu a umenie z novej perspektívy," dodal.

Návštevníci majú k dispozícii orientačnú mapku fakulty, pomocou ktorej vyhľadajú interaktívne body a spoznajú tak vedeckovýskumnú prístrojovú infraštruktúru fakulty, prácu pedagógov, výskumníkov a umeleckých pracovníkov, ako aj jej výsledky.

Záštitu nad podujatím prevzali rektor TU Rudolf Kropil a prezident Zväzu spracovateľov dreva SR Igor Patráš.