Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Noc s Andersenom strávi v Krajskej knižnici Ľ. Štúra asi 30 detí

H. Ch. Andersen Foto: TASR/AP

Noc s Andersenom sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín. Je oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy.

Zvolen 26. marca (TASR) - Približne 30 detí z dvoch školských klubov zvolenských základných škôl prenocuje od piatka 1. apríla do soboty 2. apríla v Krajskej knižnici Ľ. Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene. Deti tam strávia čas čítaním kníh a ďalšími aktivitami v rámci podujatí medzinárodného významu - Noc s Andersenom.

Ako pre TASR uviedla pracovníčka knižnice Zlatica Brodnianska, pre deti je pripravené množstvo prekvapení – vychádzka večerným mestom, dramatizácia Andersenovej rozprávky, čítanie slovenských rozprávok, tvorivé dielne a hry, a to až do neskorej noci.

Noc s Andersenom sa každoročne organizuje v knižniciach a školách mnohých krajín. Je oslavou Medzinárodného dňa detskej knihy, ktorý sa slávi vždy 2. apríla, na výročie narodenia H. CH. Andersena. Podujatie prvý raz zorganizovala Knihovna B. B. Buchlovana v Uherskom Hradišti v roku 2000.

Noc s Andersenom na Slovensku koordinuje Spolok slovenských knihovníkov a knižníc. Partnermi sú RTVS Rádio Regina a Vydavateľstvo Slovart. Tento rok sa Noc s Andersenom uskutoční v desiatkach slovenských knižníc.