Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Nočnú Bratislavu rozsvietia najbližšie dni svetelné inštalácie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Verejnosť sa napríklad bude môcť oboznámiť s príbehom Prešporského ducha, ktorý bude na hradbách, Srdcom Bratislavy na Františkánskej ulici či Bielou húskou na Dunaji na Pribinovej.


Bratislava 20. septembra (TASR) - Nočná Bratislava bude onedlho žiť rozprávkami, legendami a povesťami. Od štvrtka (22.9.) do soboty (24.9.) sa bude v hlavnom meste konať Festival svetla Bratislava 2016.

"Vždy po zotmení ožijú významné objekty mesta vďaka svetelným a interaktívnym inštaláciám. Tematikou tohto ročníka sú legendy a povesti, predovšetkým bratislavské," informovala TASR hovorkyňa hlavného mesta SR Ivana Skokanová. Turisti aj domáci môžu podľa nej i takto spoznať históriu mesta.

Verejnosť sa napríklad bude môcť oboznámiť s príbehom Prešporského ducha, ktorý bude na hradbách, Srdcom Bratislavy na Františkánskej ulici či Bielou húskou na Dunaji na Pribinovej. "Bude to zaujímavé nielen pre rodiny s deťmi, ale aj pre všetkých priaznivcov svetla a show," povedala námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková. Podujatie má podľa nej upozorniť na kombináciu vyspelých technológií, súčasného umenia a moderných vedecko-technických riešení s vysokou pridanou hodnotou.

Usporiadateľom projektu je občianske združenie SEA – Agentúra pre vzdelanie a vedu, ktoré spolupracuje s hlavným mestom a bratislavskou mestskou časťou Staré Mesto. Podrobnejšie informácie o podujatí možno nájsť na webe www.festivalsvetla.sk.