Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Oddelenie paliatívnej medicíny pripravilo koncert príbuzným pacientov

Spomienkový koncert pre príbuzných pacientov oddelenia paliatívnej medicíny. Foto: NOÚ

Oddelenie paliatívnej medicíny v NOÚ poskytuje komplexnú akútnu ambulantnú a lôžkovú starostlivosť o nevyliečiteľne chorých pacientov.

Bratislava 14. februára (TASR) - Oddelenie paliatívnej medicíny v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) v Bratislave zorganizoval spomienkový koncert pre príbuzných svojich pacientov. Podujatie Zdieľame si chýbanie, ktoré sa konalo koncom minulého týždňa v bratislavskom Primaciálnom paláci, obnovilo po troch rokoch tradíciu spoločného stretávania sa. TASR o tom informovala hovorkyňa NOÚ Patrícia Kubicová.

"Zmierniť utrpenie je našou prácou, (...) ktorá sa načas spojila aj s osobným životom príbuzných pacientov, ktorí boli v našej starostlivosti," uviedla primárka oddelenia paliatívnej medicíny Andrea Škripeková.

Podujatie Zdieľame si chýbanie, ktoré sa konalo koncom minulého týždňa v bratislavskom Primaciálnom paláci.
Foto: NOÚ


Oddelenie paliatívnej medicíny v NOÚ poskytuje komplexnú akútnu ambulantnú a lôžkovú starostlivosť o nevyliečiteľne chorých pacientov. Ročne pomáha viac ako 600 hospitalizovaným onkologickým pacientom. Cieľom paliatívnej medicíny je zvládnuť ťažkosti spojené s chorobou v čase, keď už nie je medicínsky možné vyliečiť ju.