Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Nová multifunkčná miestnosť v nemocnici v Galante už slúži deťom

Ilustračnié foto, detskí pacienti Foto: TASR/Svätopluk Písecký

Vďaka Združeniu Osmijanko a zdravotnej poisťovni Dôvera sa skladové priestory premenili na útulnú návštevnú miestnosť.

Galanta 24. júna (TASR) – Z troch zastaraných miestností, ktoré pôvodne slúžili ako sklad vytvorili v galantskej nemocnici multifunkčnú miestnosť. Tá bude slúžiť na stretnutia malých pacientov s ich rodinami a blízkymi, na hry, kreslenie, sledovanie televízie, ale aj ako učebňa. Architekti a majstri vyčarovali priestor, ktorý má navyše viacero funkcií, tvrdí personál detského oddelenia v galantskej nemocnici a jeho malí pacienti.

"Máme za sebou rekonštrukciu už v 33 slovenských nemocniciach. A práve v galantskej nemocnici sme búrali viac ako kedykoľvek predtým. Nesmierne sa teším z výsledku a verím, že hospitalizovaným deťom tu čas, ktorý v nemocnici plynie tak pomaly, ubehne o čosi rýchlejšie," povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke Kubranská. Dodala, že pred samotným zásahom architekta vymenili v týchto nemocničných priestoroch okná, zbúrali zbytočné steny a nahradili všetky potrebné rozvody.

V nemocnici je momentálne na viacerých oddeleniach čulý stavebný ruch. "Veľmi ma teší, že vďaka pomoci zo strany Združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne sme mohli predstaviť nový krásny priestor aj pre najmenších pacientov. V novej návštevnej miestnosti sa okrem hrania budú deti venovať aj školským povinnostiam. Verím, že estetické a hravé prostredie pozitívne prispeje k rýchlejšiemu priebehu liečby," doplnil riaditeľ nemocnice Svet zdravia Galanta Marián Haviernik.

Pri slávnostnom odovzdaní, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok (23. 6.), návštevnej miestnosti vedeniu nemocnice asistovali aj zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors, ktorí do nemocnice priniesli humor, smiech a dobrú náladu. "Tento moderný a účelný priestor je dôkazom, že ak sú financie v nemocniciach využité transparentne, efekt je obrovský. So Združením Osmijanko renovujeme detské oddelenia už deviaty rok, a to s jediným cieľom – aby sa deti v nemocnici cítili čo najpríjemnejšie," zdôraznil Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Vďaka Združeniu Osmijanko a zdravotnej poisťovni Dôvera sa skladové priestory premenili na útulnú návštevnú miestnosť. TASR informoval Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia, a.s.