Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nováčan tri roky psychicky a fyzicky týral svoju manželku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Policajti obvineného Nováčana po oznámení jeho manželky obmedzili na osobnej slobode.

Nováky 29. februára (TASR) - Obvineniu zo zločinov týrania blízkej a zverenej osoby a vydierania čelí 42-ročný muž z Novák. "Obvinený muž tri roky spôsoboval fyzické a psychické utrpenie svojej rovnako starej manželke. Od roku 2013 až do 23. februára tohto roka ju bíjaval, kopal, udieral do rôznych oblastí tváre, ťahal za vlasy a ponižoval ju," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako ďalej uviedla, mužovo správanie sa opakovalo zhruba v týždňových intervaloch, pred deťmi tiež svoju manželku slovne deptal, že je neschopná a nevie nič poriadne urobiť, dokonca jej vylial polievku na hlavu. "Žena nemohla spávať na spoločnej posteli a musela sedieť vedľa nej. Obvinený jej zakazoval užívať spoločné priestory, ako napríklad obývačku, ba dokonca kúpeľňu i WC. Popritom všetkom sa jej viackrát vyhrážal zabitím. Nútil ju odísť zo spoločného bytu a ak tak neurobí, tak ju zabije. Vystrašená a vystresovaná žena mala obavy, že by mohol svoje vyhrážky naplniť," doplnila.

Policajti obvineného Nováčana po oznámení jeho manželky obmedzili na osobnej slobode. Muž si na súd počká vo väzbe, rozhodol o tom 26. februára sudca Okresného súdu v Prievidzi. "Násilníkovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody v trvaní od siedmich do 15 rokov," dodala Antalová.