Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nové Mesto posiela k školám a ihriskám viac policajtov

Základné školy s materskými školami, ktoré sú v správe mestskej časti, sú podľa Borčina štandardne zabezpečené.

Bratislava 15. marca (TASR) - Okolie škôl a detských ihrísk v bratislavskom Novom Meste bude v tomto období pod väčšou kontrolou polície. Starosta Rudolf Kusý preventívne požiadal o posilnenie hliadkovej činnosti.

Ako TASR informoval Ján Borčin z miestneho úradu, starosta tak reagoval na medializovaný prípad podozrenia z pokusu o únos jednej zo žiačok Školy pre mimoriadne nadané deti na Teplickej ulici. Dievča tvrdilo, že sa stalo terčom pokusu o únos pri návrate domov zo školy. Podľa jej slov ju prenasledovali dvaja muži. "Za posledné obdobie nemáme informáciu o podobnej udalosti či podozrení v našej mestskej časti," informoval starosta. Prípad prešetruje polícia.

Základné školy s materskými školami, ktoré sú v správe mestskej časti, sú podľa Borčina štandardne zabezpečené. "Počas vyučovania sú uzamknuté, pod dozorom školníka, prípadne inej zodpovednej osoby," poznamenal. Novomestská samospráva kontaktovala aj svoje školy a požiadala ich, aby na základe vyhodnotenia situácie prijali primerané opatrenia.