Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Bratislavské Nové Mesto rozkvitne na jar tisíckami tulipánov

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Mestská časť nakúpila 50-tisíc cibuliek tulipánov. Niektoré sama vysadí, iné rozdá záhradkárom v Mestskej časti. Kvitnúť by mali šesť až sedem týždňov.

Bratislava 2. novembra (TASR) – V bratislavskom Novom Meste rozkvitne na jar tisícka tulipánov. Mestská časť totiž kúpila približne 50.000 kusov cibuliek tohto kvetu. Viac ako tretinu rozdá Novomešťanom do ich záhradiek, zvyšok vysadí vo svojich parkoch a na iných verejných plochách.

Prvé tulipány by mal EKO - podnik verejnoprospešných služieb začať sadiť už budúci týždeň, povedal TASR novomestský hovorca Marek Tettinger. Tulipánové záhony tak vzniknú napríklad na Račianskom mýte, Ľudovom námestí, na Teplickej ulici, v parkoch na Sadovej, Ovručskej, Hálkovej ulici a na mnohých iných miestach. Okrášliť mestskú časť by mali na šesť až sedem týždňov.

"Tulipány v minulosti už akosi tradične patrili k Bratislave. Mnohí si istotne pamätajú pestrofarebné záhony, ktoré ju na jar skrášlili. Obnovenie tejto tradície nebude mať len estetický účinok, ale bude aj výrazným príspevkom pre životné prostredie Nového Mesta," hovorí starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Tulipánmi si však môžu okrášliť okolie svojich domov aj Novomešťania. Každý z nich si bude môcť prevziať do svojej záhradky maximálne 50 kusov cibuliek. Mestská časť ich bude rozdávať v sobotu 10. novembra od 10.00 h v parku na Račianskom mýte alebo od 15.00 h v parčíku vedľa Domu kultúry na Kramároch.

Tulipány zakúpila mestská časť spolu s finančnou podporou sponzora.