Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

V Novom Meste sa dnes bude upratovať

Ilustračné foto Foto: TASR

V apríli už Novomešťania jednu brigádu absolvovali. Upratovali si okolie svojich bydlísk v lokalite Ahoj.

Bratislava 4. mája (TASR) - V bratislavskom Novom Meste dnes pokračujú v sérii jarných brigád. Dobrovoľníci začnú od 9.00 h upratovať lokalitu od parku na Račianskom mýte, cez Račiansku až po Pioniersku ulicu.

Zapojiť sa môže každý, na brigádnikov čaká po práci guláš.

"Keďže ide o rozsiahlu lokalitu, očakávame, že sa do brigády zapojí viacero miestnych obyvateľov. Zameriame sa na čistenie sídlisk, zelene medzi bytovými domami, aj komunikácií, na ktorých počas týždňa parkujú autá," hovorí starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Samospráva prostredníctvom svojej organizácie EKO-podnik VPS zabezpečí kontajnery na odpad a pre brigádnikov hrable, metly, lopaty, motyky, rukavice, škrabky aj vrecia. Všetko nájdu brigádnici na štyroch stanovištiach - pred bytovým domom na Sibírskej 54, pri bytových domoch na Ovručskej 1, na Ursínyho 2 a za bytovým domom na Ulici J. C. Hronského 18.

Novomestská brigáda nadväzuje na projekt občianskeho združenia Integrasa s názvom Poznaj svojho suseda a uprac si pred domom. Dnes sa zapojí do brigády aj niekoľko desiatok aktivistov zo združenia.

"Naším cieľom je zbližovať ľudí prostredníctvom spoločných brigád, zvyšovať pocit zodpovednosti za životné prostredie, v ktorom žijeme, zoznamovať susedov, ale aj odbúravať predsudky," vysvetlil predseda Integrasy Karol Richter.

V apríli už Novomešťania jednu brigádu absolvovali. Upratovali si okolie svojich bydlísk v lokalite Ahoj.