Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Nové Zámky vybudujú štyri nové detské ihriská na sídliskách

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V lokalite na Nábrežnej ulici malo byť podľa odporúčania štúdie Žilinskej univerzity vybudované parkovisko s kapacitou 88 miest. Obyvatelia panelákov však s parkoviskom nesúhlasili.


Nové Zámky 30. júla (TASR) – Mesto Nové Zámky buduje nové detské ihriská. K doterajším desiatim veľkým ihriskám s drevenými konštrukciami na mestských sídliskách pribudnú ďalšie štyri.

„V mestskom rozpočte sme na tento rok naplánovali vybudovať štyri nové detské ihriská novej generácie. Z celkovej vyčlenenej sumy 60.000 eur sme zatiaľ preinvestovali zhruba 50.000 eur,“ skonštatoval vedúci odboru územného rozvoja a architektúry novozámockého mestského úradu Jaroslav Mrváň. Podľa jeho slov mesto vybralo dodávateľa, ktorý ponúka certifikované české a nepredražené výrobky.

V lokalite na Nábrežnej ulici malo byť podľa odporúčania štúdie Žilinskej univerzity vybudované parkovisko s kapacitou 88 miest. Obyvatelia panelákov však s parkoviskom nesúhlasili a spísali petíciu so žiadosťou o vybudovanie detského ihriska.

 „Primátor sa stretol s obyvateľmi panelákov a hľadali kompromis. Zhodli sa na riešení zriadiť na Nábrežnej nové detské ihrisko, parkovisko zredukovať na 30 miest a popritom zachovať aj jestvujúce asfaltové ihrisko,“ povedal Mrváň.   

K dreveným preliezačkám detského ihriska na Čerešňovej pribudla lanová štvorpyramída. „Tento typ atrakcie je najnovším hitom, kombinácia štyroch pyramíd je však zrejme slovenským unikátom,“ tvrdí Mrváň. Medzi panelákmi na Štúrovej ulici boli tri staré nevyhovujúce pieskoviská a torzo oceľových preliezačiek. Jedno z pieskovísk dalo mesto zrekonštruovať, namiesto kovových zvyškov tu vybudovalo nové preliezačky. Ďalšou lokalitou určenou pre výstavbu detského ihriska je priestor medzi jazerom Baňa a Považskou ulicou. Mesto tak reaguje na požiadavku obyvateľov lokality, kde žiadne podobné ihrisko už roky nevzniklo.