Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Nové Zámky sa zapoja do podujatia Noc vonku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Záujemcom, ktorí sa chcú zúčastniť na podujatí Noc vonku, odporučili, aby si so sebou vzali veci na prespanie a teplé oblečenie.

Nové Zámky 20. novembra (TASR) - Mesto Nové Zámky sa pripojí k iniciatíve Noc vonku. Jej cieľom je na jednu noc ukázať bežným ľuďom život na ulici. Zároveň chce upozorniť na problémy, ktorým čelia ľudia bez domova.

Ako informovala radnica, v Nových Zámkoch sa podujatie bude konať 23. novembra v záhradných priestoroch Komunitného centra Kompas na Pribinovej ulici číslo 3. "Účastníci akcie sa tam na jednu noc vzdajú pohodlia svojho domova a prespia vonku. Pripomenieme si tak alarmujúcu situáciu ľudí, ktorí žijú v extrémnej chudobe. Na Slovensku nemá domov viac ako 70.000 ľudí, ďalších približne 890.000 žije na hranici chudoby alebo sociálneho vylúčenia," upozornili organizátori.

Záujemcom, ktorí sa chcú zúčastniť na podujatí Noc vonku, odporučili, aby si so sebou vzali veci na prespanie a teplé oblečenie. "Každý, kto chce niečím prispieť, môže darovať deku alebo spací vak. Kulisu spoločného večera podporia aj členovia Túlavej čitárne. Na dobrú noc zaznie úryvok z knihy napísaný rukou človeka, ktorý život na ulici dobre pozná. Potešíme sa aj z prítomnosti tých, ktorí neprespia, ale prídu si vypočuť čítaný text. Ukážme spoločne, že ochrana tých najzraniteľnejších skupín obyvateľstva má byť v našej spoločnosti prioritou," doplnili organizátori.