Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Nový koronavírus sa u primátorky Prešova A. Turčanovej nepotvrdil

Na archívnej snímke primátorka Prešova Andrea Turčanová. Foto: TASR - Milan Kapusta

Od pondelka (16. 3.) je hospitalizovaná vo Fakultnej nemocncici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, kde sa lieči zo zápalu pľúc.

Prešov 19. marca (TASR) - Nákaza novým koronavírusom sa u primátorky Prešova Andrey Turčanovej nepotvrdila. Ako TASR informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, od pondelka (16. 3.) je hospitalizovaná vo Fakultnej nemocncici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, kde sa lieči zo zápalu pľúc.

"Lekári jej nasadili infúznu antibiotickú liečbu a jej zdravotný stav sa rýchlo zlepšuje. Zdravotníci primátorke odobrali vzorky, ktoré následne odoslali na testovanie. Aktuálne výsledky zo štvrtka sú negatívne, čím sa potvrdilo, že nemá nový koronavírus," uviedol Tomek.

"Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým lekárom a zdravotným sestrám, predovšetkým z Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny, Interného oddelenia a Oddelenia infektológie za ich príkladnú a vysokoodbornú starostlivosť. Osobne som sa presvedčila, že prešovská nemocnica je pripravená zvládnuť pandémiu. Zdravotníci, ktorí tu pracujú, sú skutoční hrdinovia, ktorí si zaslúžia veľké uznanie a vďaku nás všetkých," uviedla Turčanová.