Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nový Lab v Starej tržnici ponúka najmodernejšie technológie

Slávnostné predstavenie nového komunitného priestoru Lab pre vzdelávanie a inováciu v oblasti digitálnej fabrikácie v pondelok 14. marca 2016 v Starej tržnici na Námestí SNP v Bratislave. Na snímke ukážky počítačového spracovania predmetov. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Projekt realizuje Nadácia Orange v spolupráci s Alianciou Stará tržnica. Informácie o pripravovaných podujatiach budú priebežne zverejňované na webstránke www.lab.cafe či facebookovom profile Labu.

Bratislava 15. marca (TASR) - Prácu s najmodernejšími technológiami si možno od pondelka (14.3.) vyskúšať v novom Labe, ktorý za účasti prezidenta SR Andreja Kisku otvorili v bratislavskej Starej tržnici. Kreatívna vzdelávaco-komunitná dielňa má slúžiť ako otvorená platforma pre vzdelávanie a digitálnu inováciu. Lab je prístupný verejnosti každý pracovný deň od 08.00 do 22.00 h.

Ponúka prístup k prístrojom, ako je laserová rezačka, 3D tlačiareň či ploter. K dispozícii budú aj študijné materiály, ale aj hotové produkty, ktoré v Labe vznikli. Čoskoro pribudnú stroje na spracovanie dreva, frézy, píly, mikropočítače a ďalšie technológie určené na digitálnu fabrikáciu. Priestor bude slúžiť aj mimovládnym organizáciám a startup-om na workshopy, vzdelávacie aktivity, diskusie a stretnutia.

Mladých ľudí má do Labu prilákať najmä všestrannosť využitia strojov. Môžu si tu vyrobiť školské pomôcky či prototypy svojich nápadov. Či už pôjde o bábky do študentských filmov, makety architektonických budov, alebo dizajnérske produkty. Majú sa tu tiež pravidelne organizovať podujatia, na ktorých môže verejnosť stretnúť zaujímavých domácich i zahraničných odborníkov z oblasti digitálnej inovácie a získať tak inšpiratívne know-how.

Projekt realizuje Nadácia Orange v spolupráci s Alianciou Stará tržnica. Informácie o pripravovaných podujatiach budú priebežne zverejňované na webstránke www.lab.cafe či facebookovom profile Labu.