Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Nový pasport by mal riešiť aj parkovanie v Turčianskych Tepliciach

Riešiť dopravnú situáciu na svojom území chce kúpeľné mesto Turčianske Teplice, v pláne má nový pasport dopravného značenia.

Turčianske Teplice 16. marca (TASR) – Riešiť dopravnú situáciu na svojom území chce kúpeľné mesto Turčianske Teplice, v pláne má nový pasport dopravného značenia. Ako vysvetlila Anna Weissová z oddelenia kultúry, športu a informácií mesta, pôvodný pasport je z roku 1992. Súčasným podmienkam už nevyhovuje a to je hlavný dôvod, prečo mesto pristúpilo k riešeniu nového. Podľa slov primátora Michala Sygúta budú prihliadať na statickú dopravu, teda parkovacie miesta. Pasport mapuje skutkový stav umiestnených dopravných značiek na území mesta.

"Našim zámerom je to, aby sme spravili všetko pre to, aby bol nový pasport v priebehu najbližších 10 – 12 mesiacov vypracovaný a schválený," skonštatoval Sygút. Mesto uskutočnilo výber na spracovateľa pasportu dopravného značenia. Jeho nadstavbou bude vypracovanie parkovacieho systému na území mesta vrátane návrhu parkovného.

Návštevníci aj obyvatelia mesta by mali mať v budúcnosti spravodlivo vyriešené parkovanie. "Teda aby sa vytvorili zóny pre parkovanie, aby sa určité zóny spoplatnili, aby sa v určitých častiach mesta, okrem vyhradených parkovísk, neumožnilo parkovanie," priblížil primátor a podotkol, že by tak sprejazdnili miestne komunikácie. Ako ďalej uviedol k problémom, ktoré sa v rôznych ročných obdobiach na mestských komunikáciách vyskytujú, v Tepliciach sú časti, ktoré sa stávajú neprejazdnými, pokiaľ ich v "najväčších letných špičkách" zaplnia autá. V zime sa zasa stáva, že parkujúce automobily na miestnych komunikáciách znemožňujú zimnú údržbu týchto ciest a ich prejazdnosť, pričom treba rátať aj s množstvom snehu, aké napadlo v meste napríklad tohto roku. Cesty sa v zimných mesiacoch zahusťujú napríklad aj pre návštevu tunajšieho aquaparku.

Mestskí poslanci sa budú na zasadnutí zastupiteľstva 21. marca zaoberať všeobecnou koncepciou dopravy, krátkou technickou správou a odhadovanými nákladmi na parkovací systém.