Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Novom Smokovci vyrástlo Veľkonočné mestečko

Na snímke dievčatá sa fotia pred Prvým veľkonočným tatranským stromom vo Veľkonočnom mestečku počas osláv Veľkej noci v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách 19. apríla 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Úplnou novinkou je spoločné vytvorenie Prvého veľkonočného tatranského stromu zdobeného kraslicami.

Vysoké Tatry 19. apríla (TASR) – Kúpele Nový Smokovec a penzión Villa Dr. Szontagh dali sily dokopy a vytvorili projekt Veľkonočné mestečko, kde sa prezentujú ľudové remeslá, umelecké vystúpenia, atrakcie pre deti či výborné veľkonočné špeciality. Úplnou novinkou je však spoločné vytvorenie Prvého veľkonočného tatranského stromu zdobeného kraslicami.

„Program sa začína už dnes predpoludním a vystúpia v ňom folklórne súbory Bystrianka a Popradčan a o príjemnú atmosféru sa postará aj hudobné duo TREND. Hlavným hosťom dňa je Dušan Grúň,“ informovala Zuzana Čížiková z Kúpeľov Nový Smokovec.

Doplnila, že v prestávkach medzi vystúpeniami čaká deti množstvo súťaží s maskotmi, skákanie v hradoch a na trampolínach, maľovanie na tvár, minisalaš s ovečkami a  500 veľmi dobre ukrytých čokoládových vajíčok. „Po celý deň môžu návštevníci obdivovať šikovné ruky majstrov ľudového remesla a zakúpiť si rôzne druhy kraslíc, medovníčky, výrobky z dreva, prútia a rôzne iné. Fajnšmekri sa určite pokochajú i pohľadom na pristavené automobilové veterány,“ doplnila Čížiková a prízvukovala, že pre všetkých sú pripravené chutné a voňavé veľkonočné špeciality.

„Úplnou novinkou je Prvý veľkonočný tatranský strom, ktorý nám pomohli vytvoriť návštevníci podujatia. Priniesli si z domu svoje kraslice, poprípade si ich na mieste zakúpili alebo vyrobili a vytvorili spolu tatranský rekord, aký tu ešte nebol,“ dodala Čížiková.

.