Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj poskytne dotácie na sociálnu ochranu detí a rodiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kraj v roku 2024 podporí aktivity, zamerané na plnenia rodičovských práv a povinností, na zlepšenie funkcií rodiny i na utváranie a upevňovanie vzťahov medzi manželmi, rodičmi a deťmi.

Nitra 5. decembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytne v roku 2024 dotácie na rôzne projekty, zamerané na sociálnoprávnu ochranu detí či na predchádzanie krízovým situáciám v rodine. Kraj už zverejnil výzvu na predkladanie projektov. Ako informoval, záujemcovia o finančnú výpomoc musia žiadosti na Úrad NSK doručiť najneskôr do 31. decembra 2023.

Maximálna výška príspevku na jeden projekt je 8400 eur. "Finančné prostriedky môžu byť použité iba na realizáciu sociálneho programu. Nemôžu sa z nich hradiť kapitálové výdavky a suma na materiálne zabezpečenie nesmie presiahnuť 30 percent celkového rozpočtu," pripomenul NSK.

Kraj v roku 2024 podporí aktivity, zamerané na plnenia rodičovských práv a povinností, na zlepšenie funkcií rodiny i na utváranie a upevňovanie vzťahov medzi manželmi, rodičmi a deťmi. Dotácie sú určené tiež na projekty, ktoré sa zaoberajú rozvojom schopností riešiť problémové situácie alebo ponúkajú sprostredkovanie kultúrnych a záujmových aktivít pre deti.