Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

O. Dobrovodský navrhuje rómske občianske hliadky

Na snímke Oskar Dobrovodský. Foto: TASR

V Malackách by mali zabezpečovať dozor na Družstevnej ulici a v Plaveckom Štvrtku v okolí základnej školy a v blízkosti rómskej osady.


Bratislava 25. apríla (TASR) – Poslanec Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Oskar Dobrovodský (NaS) chce iniciovať rómske občianske hliadky v Malackách a Plaveckom Štvrtku. V Malackách by mali zabezpečovať dozor na Družstevnej ulici a v Plaveckom Štvrtku v okolí základnej školy a v blízkosti rómskej osady.

Dobrovodský je presvedčený, že práve rómske hliadky by pomohli zmierniť problémy s kriminalitou neprispôsobivých Rómov v oboch lokalitách. "Takíto Rómovia majú rešpekt pred Rómami, nie pred štátnou či mestskou políciou," vysvetlil, prečo verí, že projekt s rómskymi hliadkami bude úspešný. S primátorom Malaciek ani starostom Plaveckého Štvrtka zatiaľ o projekte konkrétne nehovoril. "Chystám sa však na to," vyhlásil.

Primátor Malaciek Juraj Říha (nezávislý) pre TASR uviedol, že "každý legálny projekt, ktorý prispeje k upokojeniu situácie, má jeho podporu". Konkrétnejšie sa však môže k projektu Dobrovodského vyjadriť až vtedy, keď bude poznať podrobnosti. Podobne reagoval aj starosta Plaveckého Štvrtka Ivan Slezák (Smer-SD). "Nemôžem komentovať niečo, čo nepoznám," povedal. Upozornil však zároveň na to, že obec si sama nebude môcť dovoliť financovať takýto projekt.