Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

O informácie z TSK je už možné žiadať aj cez elektronický formulár

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Žiadatelia môžu jednoducho na stránke www.tsk.sk v sekcii Úradná tabuľa kliknúť na prístup k informáciám, vyplniť formulár a odoslať svoju žiadosť.

Trenčín 11. marca (TASR) – Žiadosť o informácie od Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja je možné získať už aj prostredníctvom elektronického formulára. S novinkou prichádza novovytvorené oddelenie vnútornej kontroly v spolupráci s oddelením informatiky Úradu TSK.

Ako TASR informovala vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Jana Paulínyová, žiadatelia môžu jednoducho na stránke www.tsk.sk v sekcii Úradná tabuľa kliknúť na prístup k informáciám, vyplniť formulár a odoslať svoju žiadosť. Táto forma žiadosti je flexibilná a urýchľuje jej vybavenie, keďže vyplnením formulára žiadateľ automaticky splní všetky náležitosti žiadosti v zmysle platného infozákona. V súčasnej dobe sa už pracuje aj na systéme, ktorý umožní sledovanie stavu vybavovania žiadosti.

"Tento rok je to už druhá služba prostredníctvom e–formulára, ktorú kraj ponúka. Prvou bola evidencia kolektívov a jednotlivcov z oblasti záujmovej umeleckej činnosti a neprofesionálnej umeleckej tvorby na území TSK na stránke Trenčianskeho osvetového strediska. Trenčianska župa poskytuje na svojej stránke už niekoľko rokov aj eGov služby v oblasti zdravotníctva," doplnila Paulínyová.

Ako dodala, TSK opäť urobil krok vo svojej snahe byť otvorenou regionálnou samosprávou. Kraj vlani sprehľadnil svoju webovú stránku, začal aktívnejšie používať sociálne siete, od nového roka prišiel s on-line vysielaním zasadnutí zastupiteľstva TSK a v októbri bude už tretíkrát organizovať Deň otvorených dverí. Od januára 2016 k už existujúcim oddeleniam na Úrade TSK pribudlo oddelenie vnútornej kontroly, petícií a sťažností, aby sa postupne kraj stal ešte transparentnejším a otvorenejším verejnosti.