Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post primátora Bardejova sa bude uchádzať i Stanislav Soroka

Tradičný Bardejovský jarmok Foto: TASR

Chce, aby mesto s ľuďmi komunikovalo moderne a aby sa efektívne zhodnocoval mestský majetok.

Bardejov 21. augusta (TASR) – Záujem uchádzať sa o post primátora Bardejova v jesenných komunálnych voľbách oznámil v utorok prezident futbalového klubu Partizán Bardejov, 41-ročný Stanislav Soroka. Do volieb chce ísť ako nezávislý kandidát.

"V našom meste sa urobilo veľa vecí, ktoré si určite zaslúžia pochvalu, no aj veľa takých, pri ktorých zostávajú nepríjemné otázniky. Či už na transparentnosť, alebo cenu za tú–ktorú investíciu. Hoci je naše historické námestie lákajúce turistov zapísané v zozname UNESCO, mám pocit, že nevyužívame jeho potenciál naplno. Ako keby Bardejov strácal dych. Ako keby sa nikto za desiatky rokov nenaučil predvídať rýchlosť doby a jej vývoj. A tak nám odrazu chýba nielen veľa vecí, ale aj energia a chuť dobehnúť zameškané a dať Bardejovu nový impulz na budúcnosť," uviedol Soroka.

Ako povedal, v Bardejove sa musia zachovávať tradície, pretože sú vzácne. "Avšak sú veci, ktoré by sme už naozaj mali robiť moderne a to dokážu iba ľudia s moderným pohľadom na mesto. Môžeme mať živý Bardejov, ak budeme počúvať názory a potreby všetkých generácií. Chcem využiť svoje skúsenosti a schopnosti v prospech a progres Bardejova ako nezávislý primátor, ktorého naše mesto nikdy nemalo," povedal Soroka.

Pred dvomi rokmi si zobral na starosť bardejovský futbal, pretože ako hovorí, chcel, aby sa o Bardejove hovorilo a písalo v súvislosti s dobrými športovcami, talentovanými a šikovnými ľuďmi a deťmi.

"Založil som a vybudoval stavebnú firmu, mám aj dve reštaurácie. Dávam prácu takmer 300 ľuďom a veľmi dobre viem, aké dôležité je v tomto regióne každé vytvorené pracovné miesto, ktoré nám tu politické strany sľubujú už niekoľko desaťročí. Nebol som v žiadnej politickej strane a ani nebudem. Prostredie, v akom musia tunajší podnikatelia fungovať, poznám veľmi dobre," skonštatoval Soroka.

Chce tiež, aby mesto s ľuďmi komunikovalo moderne a aby sa efektívne zhodnocoval mestský majetok.

"Ľuďom chýba práca, mladým rodinám byty. Normálne, nájomné, štartovacie byty, nie za cenu ako v krajskom meste. Športové možnosti a fungujúce kluby, mestskú kartu, 'smart mesto' v mobile, ale aj viac cyklochodníkov, to chýba nielen tým mladším," dodal Soroka.

V Bardejove doteraz oficiálne ohlásili kandidatúru na post primátora mestský poslanec Milan Pilip, ktorý chce kandidovať ako nezávislý za občiansku platformu myBardejov. Záujem o post primátora oznámil i nezávislý kandidát Andrej Gmitter, ktorý nevylučuje ani podporu politických strán, ktoré sú postavené na kresťanských, národných a sociálnych pilieroch.