Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

O smerovaní školy rozhodnú v anonymnej ankete rodičia

Ako doplnil, Trenčianske Teplice chcú vedieť, ako rodičia vnímajú tieto zmeny, resp. či majú dostatok informácií o vzdelávaco-výchovnom procese v tejto inštitúcii.

Trenčianske Teplice 16. marca (TASR) – Mesto Trenčianske Teplice spustilo projekt, ktorého zámerom je spoznať názor rodičov na fungovanie Základnej školy Andreja Bagara v tomto meste. Projekt realizuje formou ankety, v ktorej rodičia anonymne vyplňujú štrukturálny dotazník. TASR o tom informoval primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty.

"Mesto v posledných rokoch investovalo značné finančné prostriedky do infraštruktúry ZŠ, či už išlo o zateplenie školy, opravu strechy, vybudovalo nový nerezový bazén. Realizujeme vzdelávací projekt Premena tradičnej školy na modernú. Preto musí byť naším záujmom detailne poznať aj názory rodičov na smerovanie a fungovanie školy," uviedol Škultéty.

Ako doplnil, mesto chce vedieť, ako rodičia vnímajú tieto zmeny, resp. či majú dostatok informácií o vzdelávaco-výchovnom procese v tejto inštitúcii. "Taktiež si od tohto kroku sľubujem zvýšenie celkového záujmu rodičov o dianie v škole. Preto projekt realizujeme aj v spolupráci s Radou rodičov a Radou školy," priblížil Škultéty.

Podobný projekt už realizovali v materskej škole v Trenčianskych Tepliciach. Prieskum u rodičov školákov budú robiť v marci a jeho výsledky sa očakávajú v apríli.