Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

O voľbu zo zahraničia požiadalo v Martine 276 ľudí

Na snímke návratné obálky pre hlasovanie poštou zo zahraničia, poučenie a hlasovacie lístky. Foto: TASR/Vladimír Benko

Prevažovali žiadosti z Českej republiky a Veľkej Británie, ale vyskytli sa aj žiadosti z krajín ako Havaj, Singapur, Vietnam, Grécko, Spojené štáty americké, Island, Nórsko, Dánsko či Austrália.

Martin 5. marca (TASR) – O voľby zo zahraničia požiadalo Mestský úrad v Martine 276 ľudí, čo je oproti voľbám v roku 2012 nárast o 184 žiadostí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že v štyroch prípadoch dostal mestský úrad žiadosti, ktoré patrili okolitým obciam. "Tieto žiadosti sme obciam automaticky postúpili. Prevažovali žiadosti z Českej republiky a Veľkej Británie, ale vyskytli sa aj žiadosti z krajín ako napríklad Havaj, Singapur, Vietnam, Grécko, Spojené štáty americké, Island, Nórsko, Dánsko či Austrália," uviedla Kalmanová.

Mestský úrad podľa nej vydal do piatku (4.3.) 1202 hlasovacích preukazov. "Pre porovnanie, na predchádzajúce parlamentné voľby v roku 2012 sme vydali 880 preukazov," dodala Kalmanová s tým, že na území Martina sa konajú voľby v 49 okrskoch.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE