Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

O zákaze parkovať na chodníku bude Martin informovať osobne i nálepkou

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Od 1. októbra bude možné zaparkovať vozidlá len na mieste určenom dopravnou značkou alebo dopravným zariadením.

Martin 11. septembra (TASR) - Martinská mestská polícia (MsP) sa sústredí v prvej fáze zavádzania zákazu parkovania na chodníkoch predovšetkým na informačnú kampaň. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej bude vo zvýšenej miere informovať vodičov parkujúcich na chodníkoch osobne aj informačnými nálepkami.

Pripomenula, že od 1. októbra bude možné zaparkovať vozidlá len na mieste určenom dopravnou značkou alebo dopravným zariadením. "Upozorňujeme najmä majiteľov rodinných domov, aby motorové vozidlá parkovali pokiaľ možno v dvoroch alebo garážach a nenechávali ich odstavené na chodníkoch. Vodičov upozorňujeme, že takéto státie sa bude riešiť v zmysle zákona," upozornil predseda predstavenstva spoločnosti Turiec, a. s., Peter Gavorník.

Mesto Martin už v minulosti pristúpilo k vyznačeniu parkovacích miest na chodníkoch, kde je takéto státie možné a chodník s priľahlou komunikáciou spĺňajú šírkové parametre. "Novelu zákona o cestnej premávke vítame. Zamedzením parkovania na chodníkoch sa uvoľní verejný priestor, ktorý má primárne slúžiť chodcom. Problematika parkovania na chodníkoch bude taktiež jednou zo súčastí pripravovanej celomestskej parkovacej politiky," dodal Gavorník.